Μπακλαβάς με αμύγδαλα και μέλι apicreta

Εκτέλεση

Αλέθουμε τ’ αμύγδαλα στο μπλέντερ με τη ζάχαρη.

Αλείφουμε πολύ καλά το ταψί με βούτυρο. Απλώνουμε 15 φύλλα μπακλαβά, το ένα πάνω στο άλλο, στο βουτυρωμένο ταψί ραντίζοντας με λιωμένο βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα. Πασπαλίζουμε σε μια στρώση όλο το αλεσμένο αμύγδαλο και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, ένα – ένα, ραντίζοντας με λιωμένο βούτυρο ανάμεσα στα φύλλα.

Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις άκρες που εξέχουν. Χαράζουμε τον μπακλαβά με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια και περιχύνουμε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο που απέμεινε. Ανακινούμε το ταψί να πάει παντού το βούτυρο.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, στον αέρα στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, ώσπου ο μπακλαβάς να ροδίσει καλά. Αν δεν ψηθεί καλά, θα υγροποιήσει το φύλλο και δεν θα μείνει τραγανό. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε καλά, ανασηκώνουμε τις γωνίες με ένα μαχαίρι. Πρέπει να έχει ρόδινο χρώμα μέχρι κάτω.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι, αφού βράσουν αφαιρούμε τον αφρό. Έπειτα προσθέτουμε την φλούδα και τον χυμό λεμονιού και το βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. .  Περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με σιρόπι. Μην σας τρομάζει που θα αφρίσει το σιρόπι, είναι γιατί ο καυτός μπακλαβάς ρουφάει αμέσως τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.

Υλικά

500 γρ. αμύγδαλα

40 γρ. ζάχαρη

450 γρ., 1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

150 ml  μέλι apicreta

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Φλούδα λεμονιού