Διατροφική Αξία

Το μέλι είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας με πολλαπλά οφέλη. Από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται όχι μόνο σαν τρόφιμο αλλά και σαν φάρμακο. Έχει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθά το ανθρώπινο σώμα εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Τα συστατικά του και οι συνδυασμοί αυτών το κάνουν απαραίτητο σύμμαχο σε όσους προσέχουν τη διατροφή και την σιλουέτα τους.

Χημική σύσταση:

Αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες και πιο συγκεκριμένα τους μονοσακχαρίτες, γλυκόζη και φρουκτόζη σε περίπου ίση αναλογία. Περιέχει περισσότερα από 200 συστατικά εκτός των υδατανθράκων, μεταξύ των οποίων βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C αλλά και μέταλλα. Παρόλο που είναι γνωστή 100% η σύνθεση του το μέλι μπορεί να παραχθεί μόνο από τις μέλισσες και όχι από τον άνθρωπο στο εργαστήριο.

Διατροφική Αξία

Το μέλι είναι τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας με πολλαπλά οφέλη. Από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται όχι μόνο σαν τρόφιμο αλλά και σαν φάρμακο. Έχει αντισηπτικές , αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθά το ανθρώπινο σώμα εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Τα συστατικά του και οι συνδυασμοί αυτών το κάνουν απαραίτητο σύμμαχο σε όσους προσέχουν τη διατροφή και την σιλουέτα τους.

Χημική σύσταση:

Αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες και πιο συγκεκριμένα σε μεγαλύτερη αναλογία τους μονοσακχαρίτες γλυκόζη και φρουκτόζη σε περίπου ίση αναλογία. Περιέχει περισσότερα από 200 συστατικά εκτός των υδατανθράκων, μεταξύ των οποίων βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C αλλά και μέταλλα. Παρόλο που είναι γνωστή 100% η σύνθεση του το μέλι μπορεί να παραχθεί μόνο από τις μέλισσες και όχι από τον άνθρωπο στο εργαστήριο.