Τροφές

Η εταιρία Apicreta Αφοί Γλυνιαδάκη ΟΕ από την ίδρυση της (1999) αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αξιόπιστες ασφαλείς και προσιτές μελισσοτροφές δραστηριοποιείται στην παρασκευή βανίλιας και ζυμωτής τροφής.
Από τις πρώτες εταιρίες που έλαβε κωδικό παρασκευαστή σύνθετων ζωοτροφών για μέλισσες από το Υπ.Α.Αν (κωδικός εγγραφής 00320940000097 23.7.2014) πιστοποιήθηκε επιπλέον κατά HACCP και ISO 22000 (κωδικός εγγραφής 07014153 1.10.2014).
Διενεργώντας ίδιους ελέγχους αλλά και από την Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης. με αυστηρή επιλογή πρώτων υλών (ζάχαρη μόνο από ζαχαρότευτλο και σιρόπι ιμβερτοποιημένο ), οδηγό την εικοσαετή εμπειρία και την προσήλωση στις σταθερές διαδικασίες και στο άριστο τελικό προϊόν παρασκευάζουμε και διαθέτουμε στον συνεργάτη μελισσοκόμο τροφές απόλυτα ασφαλείς με σχεδόν μηδενικό ΗΜF που δεν αλλάζουν υφή και δεν αφυδατώνονται σε όλη την διάρκεια του έτους κατάλληλες για συντήρηση και ανάπτυξη των μελισσοσμηνών όλο το χρόνο.

products2

Κηρήθρα

H μέλισσα είναι ένα έντομο που αγαπά την τάξη και την πειθαρχία και είναι αυστηρή στις επιλογές της. Η εταιρία Αφοί Γλυνιαδάκη ΟΕ ασπαζόμενη τις ίδιες αρχές εγκατέστησε το 2001 πλήρως αυτόματη γραμμή παραγωγής χυτών κηρηθρών 3 σειρών και ωριαίας παραγωγής 50 κιλών φύλλων κηρήθρας. Χρησιμοποιώντας 100% κερί μελισσών χωρίς προσμείξεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε χύτευση διαθέτει άριστες κηρήθρες 85γρ που κτίζονται γρήγορα χωρίς να τις κόβουν οι μέλισσες.

Το 2009 ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των συνεργατών της  για ποιοτική πρώτη ύλη λειτουργεί αυτόματο μηχάνημα για λιώσιμο παλιών κηρηθρών δυναμικότητας 400 πατωμάτων ημερησίως. Οι μαύρες κηρήθρες λιώνουν με ατμό σε υψηλές θερμοκρασίες το κερί φιλτράρεται, απολυμαίνεται και επαναχρησιμοποιείται από τον παραγωγό εξασφαλίζοντας χαμηλό κόστος και άριστη πρώτη ύλη.

Κηρήθρα