Σφακιανή πίτα με μέλι Apicreta

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη αυτή πρέπει να είναι ελαστική αλλά να μην κολλάει. Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Χωρίζουμε τον ανθότυρο σε 10 μέρη και και τον πλάθουμε σε 10 συμπαγή μπαλάκια. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας στο κέντρο να ανοίξει λίγο και μέσα σε κάθε ζύμη κλείνουμε προσεκτικά το κάθε μπαλάκι ανθότυρου. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσουν.

Πατάμε με το χέρι λίγο το κάθε μπαλάκι που έχει δημιουργηθεί για να ανοίξει μια πίτα 10 εκατοστών και το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα. Με ένα πλαστή αρχίζουμε προσεκτικά να ανοίγουμε τις πίτες σε μεγαλύτερο μέγεθος ώσπου να φτάσουν τα 20- 22 εκατοστά . Θα χρειαστεί να πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι καθ’ όλη την διάρκεια. Το ζυμάρι αυτό έχει την ιδιότητα να κάνει φουσκάλες όποτε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι μαλακές για να μην σπάσει και αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι για την κάθε πίτα, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν και από τις δυο μεριές . Τις σερβίρουμε ζεστές, περιχυμένες με μέλι apicreta.

Υλικά

Ζύμη

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γρ. επιπλεον αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

50ml λάδι

50ml επιπλέον λάδι για τηγάνισμα

50ml ρακή

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

270 χλιαρό νερό

500γρ. ανθότυρο φρέσκο η μυζήθρα γλυκιά

Μέλι apicreta για το σερβίρισμα